Waar ga je vangrails voor gebruiken?

Vangrails zijn sterke, duurzame kunststof of gegalvaniseerde schotten die voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt. Ze zijn zeer veelzijdig en kunnen overal worden gevonden, van bouwplaatsen tot parkeerplaatsen, maar het meest populaire gebruik is de veiligheid op de snelweg. Vangrails worden op wegen geïnstalleerd om te voorkomen dat voertuigen van de weg raken en ongelukken veroorzaken. Ze worden ook gebruikt om gebieden te isoleren die zijn overstroomd of getroffen door zwaar weer om de structurele integriteit van de omgeving te waarborgen. Het belangrijkste bij het kiezen van een vangrail is bepalen waar je het voor nodig hebt. Hier zijn enkele van de meest voorkomende toepassingen van vangrails.

Vangrails voor veiligheid op de snelweg

Zoals eerder vermeld, is het meest voorkomende gebruik van vangrails voor de veiligheid op de snelweg. Vangrails langs snelwegen helpen voorkomen dat voertuigen tegen hellingen, kliffen en andere risico’s botsen. Wanneer een voertuig een van deze gebieden met hoge snelheid nadert, kan dit een secundaire aanrijding veroorzaken die net zo verwoestend kan zijn als de eerste botsing. Deze barrières bieden een veilige ruimte voor auto’s om te vertragen voordat ze in een gevaarlijk gebied komen. Ingenieurs gebruiken vaak barrières die flexibel of opblaasbaar zijn, zodat ze sommige schokken beter kunnen opvangen en in andere situaties bescherming bieden. In sommige gevallen zullen deze flexibele barrières worden gebruikt in combinatie met bepantsering om zelfs te beschermen tegen grotere schokken die mogelijk ernstig letsel of dodelijke slachtoffers kunnen veroorzaken.

Vangrails voor bedrijfspanden

Vangrails zijn een zeer effectieve manier om onbedoeld verlies van goederen of eigendommen te voorkomen. Ze hebben meestal de vorm van dunne, verticale panelen die worden geïnstalleerd om goederen of gebouwen te beschermen tegen elk incident waarbij een voertuig betrokken is. Het doel is om schade te voorkomen door een aanrijding met een gebouw, of het nu gaat om een ​​ongeval met een auto, bestelwagen of vrachtwagen, of zelfs een incident zoals het in- en wegrijden van een bestelauto. De materialen die worden gebruikt voor het bouwen van vangrails variëren sterk, afhankelijk van het doel van de betreffende vangrail. Als de barrière bijvoorbeeld wordt gebruikt om diefstal vanuit een fabrieksterrein te voorkomen, moet deze sterk en veerkrachtig genoeg zijn om herhaalde aanvallen te weerstaan. Een barrière die is gebouwd om voertuigen te beschermen tegen het per ongeluk verlaten van het terrein, moet licht van gewicht zijn, zodat deze indien nodig gemakkelijk uit de weg kan worden geschoven. Vangrails en andere soorten aanrijbeveiliging buiten kunnen ook in veel verschillende soorten, maten en stijlen worden geleverd, afhankelijk van welk bedrijf de opdracht heeft gekregen om ze te bouwen.

Vangrails voor parkeerplaatsen en garages

Parkeerplaatsen en garages hebben veel oppervlakken die door de auto’s kunnen worden gebruikt. Op deze plaatsen staan ​​veel voertuigen geparkeerd waardoor er een groot gevaar voor aanrijdingen tussen de voertuigen is. Om de mensen en voertuigen te beschermen tegen eventuele schade, zijn er veel vangrails voor parkeerplaatsen uitgevonden. Deze vangrails voor parkeerplaatsen en garages worden geplaatst bij de instappunten van de parkeerplaatsen en garages. Deze plaatsen zijn zeer kwetsbaar voor eventuele schade, aangezien ze bijna elke dag worden gebruikt. Deze vangrails kunnen ook veiligheidsbarrières worden genoemd, omdat ze mensen en voertuigen kunnen beschermen tegen mogelijke schade die kan optreden op parkeerplaatsen en garages.

Author: Kees

Share This Post On