Woningontruiming na huurachterstand

Het wil nog wel eens voorkomen dat huurders worden geconfronteerd met een beëindiging van hun huurovereenkomst. Dit kan zijn door middel van vrijwillige opzegging of gedwongen opzegging door de verhuurder. Echter, wanneer de verhuurder de huurovereenkomst wil opzeggen heeft hij hiervoor wel een geldige opzeggingsgrond nodig. Dit gebeurt op basis van het wetsartikel 7:274 BW.

 

De meest voorkomende opzeggingsgronden

Uit de praktijk is gebleken dat de twee volgende opzeggingsronden het meest voorkomen:      

-Het zich niet gedragen als een goed huurder, door bijvoorbeeld een betalingsachterstand te hebben of door overlast

– Indien de verhuurder de woning dringend nodig heeft voor eigen gebruik

 

Kantonrechter

De verhuurder heeft de mogelijkheid, wanneer de huurder niet meewerkt, de ontruimingen te vorderen bij de kantonrechter. Hiervoor zal de verhuurder wel gegronde redenen moeten hebben. De kantonrechter zal het belang van afwegen van de huurder om in de woning te blijven wonen en het belang van de verhuurder om te woning te laten ontruimen.

 

Woningontruiming

Wanneer de huurovereenkomst op welke manier dan ook is beëindig wil de verhuurder graag de woning leeg opgeleverd krijgen. Omdat deze situatie vaak veel stress en emotie met zich meebrengt heeft de huurder vaak geen tijd of middelen om de woning zelf te ontruimen. Hiervoor kan een woning-ontruimservice in dienst worden genomen. Deze zorgt voor een snelle, accurate en discrete ontruiming van de woning. Wanneer er eventuele waardevolle spullen worden aangetroffen in de woning zullen deze met veel zorgvuldigheid worden geruimd en opgeslagen. Dit zorgt voor voldoende tijd voor de huurder om zijn of haar spullen, tegen betaling van opslagkosten, ter zijne tijd op te halen.

De woning-ontruimservice komt op locatie en bespreekt met u welke werkzaamheden er moeten worden verricht. Op basis daarvan wordt er zo snel mogelijk een vrijblijvende prijsopgaaf gegeven. Wanneer er akkoord is worden de werkzaamheden zo snel mogelijk uitgevoerd.

Author: Kees

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.