Wat zijn AGV’s?

AGV staat voor automatic guided vehicle, dit zijn voertuigen die in het het magazijn rijden. Deze vorm van zuinige elektro transport heeft vele voordelen, een paar daarvan zijn: Het is vele male milieu bewuster, veel minder arbeidsintensiever en het scheelt heel erg in de kosten omdat er geen personen bij betrokken zijn.

Je hebt een paar verschillende elektrotransporten dat zijn:

Forked, deze AGV’s werken met vorken zoals een heftruck. Dit zijn de meest flexibele AGV’s. Ze kunnen de meeste ladingen zoals pallets, metalen manden, laadrekken of kasten verplaatsen. Naast de functie van “Oppakken en Neerzetten” kunnen ze ook worden ingezet voor transportbanden. Deze voertuigen zijn meestal elektrisch of hydrologisch, deze werken erg snel en nauwkeurig.

Tug & Tow.
Hierbij moet je denken aan soort treintje van meerdere voertuigen. Deze worden dan gebruikt om bijvoorbeeld rolkasten te verplaatsen. Af en toe worden deze ook met een bestuurders plaats uitgerust.

Je hebt verschillende manieren om de AGVs’ aan te sturen, dit kan door middel van GPS, Sensoren in de vloer of door middel van een roterende laser en reflectoren.

Het grote voordeel van GPS is dat je er zeer flexibel mee bent. Je bent namelijk niet gebonden aan verschillende paden. Je kan dus door je hele magazijn gebruik maken van de AGV’s.

wewo-intern-transport-elektrowagen

 

 

 

 

Author: Kees

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.