Waarvoor gebruik je een categorie 6 kabel?

Een Categorie 6 (Cat6 kabel) kan in netwerken worden gebruikt voor het overdragen van signalen voor internet, spraaktoepassingen en videobeelden. Het gaat dan bij voorbeeld om computers, maar ook om telefoons binnen een netwerk.

De Cat6 kabel zorgt voor de overdracht van gegevens naar andere bestemmingen binnen een netwerk, een groep computers of een groep telefoons. De kabels kunnen in het algemeen iets van elkaar verschillen, maar ze hebben wel steeds dezelfde functie. Een Cat6 kabel is namelijk bedoeld voor een snelle en betrouwbare internetverbinding. En dat lukt prima met een Categorie 6 kabel. Daar vallen ook toepassingen voor spraak onder, zoals bijvoorbeeld Voice en Skype. Dat wordt mogelijk en gemakkelijk gemaakt door een bandbreedte van maar liefst 250 megahertz.

Met een Cat 6 kabel kan ook perfect een router op een andere locatie worden geplaatst. En doordat de Categorie 6 kabel in zo ongeveer iedere gewenste kleur kan worden geleverd wordt de omgeving niet verstoord. Ook daarom is de Cat6 kabel bijzonder populair bij een groot publiek. Maar het meest belangrijk is toch de snelheid van de overdracht van gegevens. Met een snelheid van 1 Gigaherz per seconde is dat geen enkel probleem, storingsvrij. De Categorie 6 kabel is stevig, goed beschermd en kan dus echt wel tegen een stootje. De Categorie 6 kabel is dus sneller dan de Categorie 5 kabels.

cat6a-20-m-platte-utp-kabel-blauw

De prijzen van een Categorie 6 kabel beginnen vanaf ongeveer E 0,90 per meter. Wat de totale prijs van een Cat6 kabel wordt is natuurlijk afhankelijk van de in totaal benodigde lengte. Bij zulke prijzen komt het niet echt op een metertje meer of minder aan. Stel dat u een kabellengte van 305 meter nodig hebt, dan kan de totale prijs voor een stugge Categorie 6 kabel uitkomen op E 299. Dat is zonder de bijkomende BTW. Dan hebt u wel alle voordelen van de Categorie 6 kabel.

Author: Kees

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.