Waarom een terrasoverkapping onmisbaar is

Heerlijk beschut in de achtertuin zitten, wanneer we dat maar willen. Dat klinkt goed toch? Gezellig buiten eten met familie en vrienden, relaxed een boek lezen of tuinieren, met een terrasoverkapping kun je het hele jaar door alles uit je tuin halen. Ben jij benieuwd wat de voordelen zijn van het laten plaatsen van een terrasoverkapping? Dan is dit artikel iets voor jou.

Je komt meer buiten

Met een mooie terrasoverkapping zit je altijd beschut in de tuin. De terrasoverkapping van https://www.kostertuinhout.nl/ bijvoorbeeld zorgt er niet alleen voor dat je de hele zomer onbezorgd in de tuin kunt zitten, maar ook voor de overige seizoenen heeft het zijn voordeel. Je kunt gemakkelijker even de felle zon ontwijken of een luchtje scheppen tijdens een regenbui. En juist doordat je altijd beschut kunt zitten, kom je meer buiten. Meer frisse lucht is goed voor het lichaam en krijgt meteen je dagelijkse hoeveelheid vitamine D binnen.

Een verlenging van je woning

De meeste mensen denken bij een terrasoverkapping aan 4 palen en een dak, maar er zijn veel meer mogelijkheden. Zo is er een overkapping met zonwerend dak, welke je alleen naar beneden schuift als de zon te fel is. Ook als jij meer ruimte nodig hebt kun je de woonkamer of keuken op de tuin laten aansluiten. In dat geval vormt de terrasoverkapping een verlengstuk van jouw woning, die aansluit op de tuin. Je kunt dan kiezen voor een overkapping met glazen wanden om het tot een echte woonruimte te maken. Dit resulteert ook weer in een meerwaarde voor je woning, waar je misschien in de toekomst wel iets aan hebt.

Geen stress om de tuinmeubelen

Niet alleen jij bent beschut, maar ook al jouw tuinmeubelen worden beschermd tegen verschillende weersinvloeden. Je hoeft niet meer bang te zijn dat jij bij een plotselinge regenbui naar buiten moet rennen om alle tuinkussens veilig op te bergen. Met een terrasoverkapping laat je de tuinmeubelen het gehele jaar buiten staan. Dit maakt dat ze een stuk langer meegaan!

Lange zomeravonden

Wat natuurlijk het allerfijnste is, is dat jij op een koele zomeravond nog heerlijk kunt genieten onder de terrasoverkapping. Deze houdt veel warmte vast, waardoor jij nog uren kunt blijven borrelen of tafelen met vrienden en familie. Je kunt er ook nog voor kiezen om LED verlichting of een kachel te laten inbouwen. Dit creƫert meer sfeer en maken jouw avonden extra gezellig.

Author: Kees

Share This Post On