Verschillende soorten steigers op een rijtje

Iedereen weet wel wat een steiger is. Maar is het je al eens opgevallen dat er verschillende soorten steigers bestaan? Welke steigers er zoal bestaan en wat de kenmerken ervan zijn, leggen we uit in dit artikel!

Een kamersteiger

Een kamersteiger is speciaal ontworpen voor binnen. Dit type steiger is dus een stuk kleiner dan de steigers voor buiten. Een kamersteiger is bijvoorbeeld handig voor schilderen of verbouwingen binnenshuis. Echter kan deze ook gebruikt worden als opstapje, bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken of bij het ophangen van een schilderij! Al dit soort taken zijn namelijk eenvoudiger en veiliger uit te voeren op een kamersteiger dan op een ladder. Wanneer je in een hoog huis woont, kan het dus handig zijn om een kamersteiger te bezitten. Let wel op: voor buitenshuis is een kamersteiger in de meeste gevallen niet geschikt. Dit komt omdat deze ten eerste meestal niet hoog genoeg is. Daarnaast dient een kamersteiger op een volledig vlakke ondergrond gezet te worden. Buitenshuis is de grond meestal niet volledig vlak. Daarom zijn er voor buiten andere soorten steigers verkrijgbaar:

Een staande steiger

Een staande steiger is eigenlijk de “gewone” steiger die je vaak buiten tegen gebouwen ziet staan bij verbouwingen. Dit type wordt meestal gebruikt bij klussen die langere tijd duren, zoals grootschalige renovaties. Voor korte klusjes is de staande steiger minder geschikt.

Een rolsteiger

Een rolsteiger is in grote lijnen hetzelfde als de bovenstaand beschreven staande steiger. Het grote verschil is echter dat er onder een rolsteiger wieltjes zitten. Hierdoor is deze eenvoudig te verplaatsen! Handig dus voor als je bijvoorbeeld ook nog aan de andere kant van je huis aan het werk moet. Vanwege het gemak, beleven wij aan om voor thuis klussen een rolsteiger te kiezen. Een goede rolsteiger haal je op Rolsteiger.net!

Een vouwsteiger

Een andere steiger die erg handig in gebruik is, is de vouwsteiger. Zoals de naam doet vermoeden is dit type steiger vouwbaar! Hierdoor is deze makkelijk op en af te bouwen. Bovendien neemt de steiger hierdoor weinig opbergruimte in beslag, waardoor je hem in een klein schuurtje kwijt kunt.

Author: Kees

Share This Post On