Verbouwen; is het veel werk?

Een huis verbouwen gaat vaak niet zomaar, soms wordt er bij het komen van een huis vrij makkelijk gedaan over het stucen van een muurtje of een tegelvloer leggen. Het voordeel hiervan is natuurlijk dat je alles kunt aanpassen naar je eigen smaak en wensen. Toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je gaat verbouwen. Als je bijvoorbeeld opzoek bent naar een dakreparatie in Hengelo, neem gerust contact op met Egberink Dakbedekking!

Tegenover het bouwen van een geheel nieuw huis is verbouwen verreweg de goedkoopste oplossing. Gelukkig hoef je in beide instanties niet te werken als professioneel bouwkundige. Als je namelijk in zee gaat met een bouwbedrijf wordt dit allemaal voor je geregeld. Vaak staat dan ook garantie op het geleverde product, waardoor je ook nog vrij bent van onderhoudskosten voor een bepaalde tijd.

Wat is er mogelijk bij een verbouwing

Bij een verbouwing is vrijwel alles mogelijk. Natuurlijk zou je moeten uitzoeken binnen welke kaders er gewerkt mag worden, en welke vergunningen je hierbij nodig hebt. Hieronder een aantal voorbeelden van wat er mogelijk is bij een verbouwing.

  • Een aanbouw maken zodat je meer binnenruimte hebt
  • De indeling van een huis veranderen door muren weg te halen of te plaatsen
  • Een opbouw, ook voor meer woonoppervlakte
  • Een dakkapel plaatsen voor meer licht en ruimte
  • De afwerking aanpassen voor een andere stijl

Waar je op moet letten bij een verbouwing

Voor je gaat beginnen moeten er een aantal dingen al geregeld zijn. De financiering, de vergunning en de aannemer moeten al zijn uitgezocht. De aannemer uiteraard, bijvoorbeeld www.bouwbedrijfvdijk.nl, alleen wanneer je het door derden laat doen. Je kunt natuurlijk ook zelf de helm op doen en te werk gaan als bouwkundige, maar daar komen weer andere mogelijke valkuilen bij kijken.

Keuring

Uiteindelijk moet de verbouwing ook gekeurd worden door de inspectie van de gemeente van waar je woont. Vaak kan de aannemer al hulp bieden met het schrijven van een vergunningsverzoek, maar het indienen moet je vaak zelf doen.

Uiteindelijk is het belangrijk dat als je een aannemer zoekt, dat je ook vakmensen vindt. Uiteindelijk moet je er zelf ook blij mee zijn. Als je het zelf doet heb je hier vaak nog wel zelf controle over. Al helemaal als je twee rechterhanden hebt dan kan het enorm veel kosten besparen. Het risico is dan wel dat het misschien wat langer duurt dan dat je zou willen. Kijk vooral niet perse naar keurmerken, want deze kunnen erg misleidend zijn. Vraag naar foto’s van eerdere opdrachten die zij hebben uitgevoerd, en vraag zo nodig aan die mensen hoe het was om met hen als aannemer te werken.

 

Author: Kees

Share This Post On