Veiligheidsschoenen: willekeurige weetjes en mijn ervaringen

Kom je wel eens op een bouwplaats, of in een interne werkplaats van een bedrijf waar zwaar materiaal gebruikt wordt? Dikke kans dat je wordt gevraagd naar veiligheidsschoenen. Nu kom ik voor mijn werk ook wel eens op dit soort plaatsen. Meestal word je door de opzichter geweigerd als je niet tenminste veiligheidsschoenen en een veiligheidshelm draagt. Daarom is het prettig om vooraf goed voorzien te zijn van materieel waarmee je niet alleen de bouwplaats opkomt, maar ook voor jezelf risico’s wegneemt. Afijn, ik heb dus laatst veiligheidsschoenen gekocht en zoals ik wel vaker doe wanneer ik zoiets aanschaf, ben ik eens gaan kijken wat er nu eigenlijk voor eisen aan die schoen zit waardoor je aan een bepaalde veiligheidsnorm voldoet en derhalve de bouwplaats op mag. Nu blijkt het dat er verschillende normen zijn die bij diverse toepassingen gelden. Op iedere willekeurige plaats waar je werkschoenen kunt kopen tref je het aan: S-zoveel. Die S-norm geeft aan in hoeverre de schoen beveiligd is. Dit loopt van S1 tot en met S4. Even op een rijtje:

  • S1: Veiligheidsneus en antistatisch, neemt energie op in de hiel.
  • S1P: Hetzelfde als S1, maar dan met een onpenetreerbare tussenzool.
  • S2: Hetzelfde als S1, maar dan met meer waterafstotendheid.
  • S3: Hetzelfde als S2, maar dan met een ondoorboorbare tussenzool en antislip zool.
  • S4: Hetzelfde als S1, maar dan maar dan gemaakt van kunststof zodat de schoen volledig waterdicht is.
  • S5: Hetzelfde als S4, maar dan met ondoorboorbare tussenzool en antislip zool.

No Risk werkschoenen

Mijn ervaring?

Ik heb mijn schoenen online gekocht bij WG werkschoenen gekocht. Daar heb ik ook de informatie in dit blogje vandaan (en natuurlijk een klein beetje van Wikipedia, maar het is goed om het bevestigd te zien door de experts!). De mannen van WG werkschoenen hebben me goed geholpen met het advies omtrent de schoenen en ik heb snel en goed verpakt mijn schoenen in huis gekregen. Het merk waarvoor ik gekozen heb is No Risk. Waarom? Goede ervaringen van andere gebruikers en Europese makelij. Dat vind ik erg belangrijk want daarmee denk ik een stukje kwaliteitsgarantie te hebben. Misschien is dat onzin, maar het gevoel is goed en mijn ervaring ook!

 

Hebben jullie ervaring met werkschoenen? Deel het! Tot volgende week!

Author: Kees

Share This Post On