Uw eigen veehouderij

Vroeg gewekt worden door de haan en dan de dieren voeden en verzorgen, dat is volgens veel mensen het leven van de boer, maar er komt meer bij kijken dan alleen dit.

Als je je eigen veehouderij hebt, dan weet je dat er veel komt kijken bij het verzorgen van de dieren en het onderhouden van de rest van de zaken. Voor de dieren moet er een grote schuur komen waar ze in passen met alle benodigdheden zoals keerwanden en goede vloeren zoals de vloeren van groene vlag.

Ook moet er een opslag plaats zijn voor de voeding van de dieren, dit kan in een magazijn, maar ook in een sleufsilo waarin u bijvoorbeeld stro kan opslaan voor een langere tijd. Dit heeft het voordeel dat u het niet in termijnen hoeft te oogsten maar dat dit in één keer kan.

De aanlevering van goederen moet ook betaald worden en het moet goed aangeleverd worden. Deze goederen worden betaald met het geld wat verkregen word via slachthuizen of zuivel bedrijven die bij de veehouder het benodigde vee en zuivel aanschaffen.

Als het gaat om een rundveehouderij kunt u beter rundvee roosters aanschaffen, deze roosters zijn beter bestemd voor deze dieren en zijn daarom om hoger dan wel steviger.

Author: Kees

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.