Tips & tricks voor het laten plaatsen van zakelijke zonnepanelen

Zonnepanelen voor uw bedrijf? Bent u een ondernemer die zijn of haar bedrijfspand duurzaam wil maken door het plaatsen van zonnepanelen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In dit artikel geven we je vijf tips om jouw project zo goed mogelijk te laten verlopen. We bespreken onder andere welke types zonnepanelen er zijn, hoe je het beste een installateur kunt kiezen en waar je op dient te letten bij het onderhoud van je panelen. 

Bepaal welk type zonnepaneel het beste bij jouw bedrijf past

Er zijn veel verschillende soorten zonnepanelen op de markt en het kan lastig zijn om een goede keuze te maken. Gaat het om een plat of een schuin dak? Heb je veel of weinig ruimte beschikbaar? En wat is jouw budget? Dit zijn allemaal vragen waar je rekening mee dient te houden bij het kiezen van een goede panelen. Laat je daarom goed informeren door een specialist en vraag om advies op maat.

Kies een betrouwbare installateur

Een goed geïnstalleerd zonne-energiesysteem gaat langer mee en levert meer op. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare installateur. Kijk bijvoorbeeld naar de kwalificaties van het bedrijf, de ervaring en referenties van voorgaande opdrachten. Ook kun je kijken of het bedrijf is aangesloten bij een keurmerk, zoals het Zonnekeur keurmerk. Zo weet je zeker dat je met een professioneel bedrijf in zee gaat.

Zorg voor een optimaal rendement

Een goed geïnstalleerd zonnepanelensysteem is één ding, maar om optimaal rendement te behalen zijn er meer zaken waar je rekening mee dient te houden. Zo is het belangrijk om te zorgen voor een goede opstelling van de panelen en om voldoende schaduwvrije ruimte hebben. Ook kun je kijken naar de omvormer: deze zet de zonnestroom om naar bruikbare energie. Kies daarom voor een omvormer die past bij jouw systeem en zorg voor regelmatig onderhoud.

Kies voor groene financiering

Het plaatsen van zonnepanelen kan een flinke investering zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer groene financieringsmogelijkheden beschikbaar. Zo kun je gebruik maken van de Energie-Investeringsaftrek (EIA) of de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Ook kun je bij sommige banken speciale groene leningen afsluiten. Door te kiezen voor groene financiering investeer je niet alleen in een duurzame toekomst, maar kun je ook nog eens besparen op je maandelijkse energiekosten.

Hou je zonnepanelen in goede staat

Tot slot is het belangrijk om je zonnepanelen regelmatig te laten onderhouden en te controleren op beschadigingen of vuil. Zo blijft het rendement optimaal en gaat het systeem langer mee. Het onderhou kun je vaak laten uitvoeren door de installateur of een gespecialiseerd onderhoudsbedrijf. Zorg er in ieder geval voor dat je de panelen minimaal één keer per jaar laat controleren.

Samenvatting 

Het plaatsen van zonnepanelen op je bedrijfspand is een duurzame en slimme keuze. Door te kiezen voor een goede panelen, een betrouwbare installateur, optimaal rendement, groene financiering en goed onderhoud, zorg je ervoor dat jouw zonnepanelen optimaal presteren en lang meegaan. Wil je meer weten over zakelijke zonnepanelen? Neem dan contact op met een specialist en laat je informeren over de mogelijkheden. Zo draag ook jij jouw steentje bij aan een betere en duurzame wereld.

 

Bron: Janszon

Author: Kees

Share This Post On