Stopcontacten, welke zijn geschikt voor de toepassing die ik wens?

Ondanks vele apparaten steeds vaker draadloos zijn en op accu werken, zijn stopcontacten nog altijd onmisbaar in een woning. Dankzij de vele soort, maten, kleuren en designs stopcontacten is er voor elke smaak een passende oplossing. Relatief eenvoudig en voordelig creëert u een frisse look in huis en realiseert u een verhoogd wooncomfort door een toeneming in gemak.

Wat is uw smaak?

Wellicht wilt u de stopcontacten in uw woning zo onopvallend laten zijn. U kunt ze laag op de grond laten plaatsen zodat ze verborgen kunnen worden achter het dressoir of de bank. Is standaard of neutraal juist niet uw smaak? Zoekt u eerder een mooie combinatie van stopcontacten en schakelmateriaal in kleuren die bij uw interieur passen? Of wenst u stopcontacten die toepasbaar zijn in vochtige ruimtes zoals de badkamers of de overkapping buiten? Wilt u inbouw stopcontacten of toch liever opbouw mogelijkheden?

Inbouw of opbouw stopcontacten kiezen, wat is het verschil?

Een inbouw stopcontact wordt in een inbouwdoos in de muur gemonteerd en het hele elektrische systeem is achter of in de muur weggewerkt. Een opbouw stopcontact wordt op de muur gemonteerd. Deze toepassing wordt vaak gecombineerd met op de muur gemonteerde elektriciteitsleidingen. Opbouw stopcontacten worden over het algemeen alleen nog gebruikt in een schuur of garage. Het is ook mogelijk om een dubbel stopcontact of een combinatie van een stopcontact met een schakelaar in een inbouwdoos te monteren. In dit geval spreekt men van een half-opbouw systeem. In wat oudere huizen of flats zie je deze toepassing nog af en toe.

Stopcontacten met USB

Langzaam maar zeker zie je stopcontacten met USB steeds vaker toegepast worden. Deze zijn ideaal voor het opladen van bijvoorbeeld smartphones, tablets of andere technische apparaten. De standaard stopcontacten zijn voorzien van twee USB poorten samen in één unit. De maatvoering is 55 x 55 mm die perfect te combineren is met vele andere merken stopcontacten en onderdelen. De tweevoudige USB wandcontactdoos heeft als voordeel dat deze tot maar liefst 3A kan leveren en daardoor sneller kan laden, al gaat dit ten koste van de aanwezigheid van een reguliere wandcontactdoos.

Losse onderdelen of een aanvulling op al een bestaande set schakelmateriaal

Er zijn niet alleen hele sets stopcontacten en schakelmateriaal te koop maar ook enkel onderdelen of een aanvulling op al eerder aangeschafte of geplaatste materialen. Om te weten welke onderdelen u nodig heeft, is het van belang eerst een merk en serie schakelmateriaal te kiezen. Veelal wordt deze keus gebaseerd op het schakelmateriaal en de stopcontacten die reeds in uw woning aanwezig zijn.

Schakelmateriaal en stopcontacten verkrijgbaar in verschillende topmerken

Schakelmateriaal en stopcontacten zijn verkrijgbaar in verschillende topmerken. Al deze materialen zijn, allen enkel betrouwbare en degelijke eerste klas A-merken. Uiteraard voorzien van alle kwaliteitskeurmerken en beveiligingen. Topmerken zijn onder andere GIRA, Busch-Jaeger, Berker, PEHA, JUNG, Schneider Merten en Niko. Deze bedrijven hebben vrijwel allemaal meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van elektronica en zijn marktleiders op het gebied van schakelmateriaal en stopcontacten. De ervaring en innovatie biedt u een extra garantie dat u hierdoor een kwaliteitsproduct aangeboden krijgt.

Stopcontacten of schakelmateriaal nodig? Bestel het snel, eenvoudig, betrouwbaar, goedkoop en gewoon goed online bij Klusspullen.nl, dé online schakelmateriaal specialist.

 

Author: Kees

Share This Post On