Stappenplan trap plaatsen

Als je een trap wil plaatsen, dan is het van belang eerst goed in kaart te brengen hoe je dat gaat aanpakken. Je weet waarschijnlijk al welke trap je wilt gaan plaatsen. Nu is het zaak om te bepalen of dat ook uitvoerbaar is.

Waar moet je op letten

Het belangrijkste bij het plaatsen van een trap, is het in kaart brengen van de ruimte.

Om te zorgen dat een trap perfect past, is het inmeten heel belangrijk. Doe dit dus zorgvuldig. De maten moeten echt goed in kaart worden gebracht. Meten is weten.

Een trapgat is een vaststaand gegeven. Niet elke trap is echter passend voor het trapgat. Soms is het nodig, dat het trapgat wordt verplaatst of vergroot. Best een lastige klus als je een kant en klare trap wilt plaatsen.

Met betrekking tot de traptreden kan het volgende worden gezegd: een gemiddelde trede heeft een hoogte tussen de 18 en 21 centimeter. Als je opmeet wat de afstand is tussen het trapgat en de grond, dan kan je die afstand delen door de hoogte van de trede. Nu heb je het aantal treden dat nodig is voor jouw trap.

Als je de trap besteld hebt en je wilt hem zelf gaan plaatsen, dan is het belangrijk dat je zeker weet wanneer de nieuwe trap geleverd wordt. Je zult immers eerst de oude trap moeten verwijderen. Een aantal dagen zonder trap is geen optie.

Mini hijskraan huren

Het plaatsen van de trap is een precisiewerk, dat niet altijd even vlekkeloos verloopt. Heb je bijvoorbeeld een draai in je trap of een moeilijke bocht, dan is het een hels karwei om het plaatsen zelf voor elkaar te krijgen. In zo’n geval is het goed om te weten dat een mini hijskraan huren, dé oplossing is voor jouw probleem.

De mini hijskraan kan jouw trap nauwkeurig op zijn plek zetten. Als jij hem vervolgens goed vastzet, staat jou niets meer in de weg, dan te genieten van een perfect geplaatste, nieuwe trap.

Author: Kees

Share This Post On