Soorten Metaal

Metalen gebruikt de mens al duizenden jaren, maar er zijn metalen die ouder zijn dan de anderen en elke soort metaal heeft zijn eigen eigenschap.

Elke fabriek gebruikt metaal tegenwoordig, of het nou is voor een emmerbeugel of een gehele auto, overal wordt het gebruikt en komt het ook terug. Als voorbeeld kijk naar uw computer, vaak zijn computer kasten gemaakt van aluminium of roest vrij staal.

Aluminium heeft het voordeel dat het licht is en makkelijk te bewerken is, ook is aluminium even sterk als staal terwijl het maar een derde van het gewicht heeft. In het begin van de 19de eeuw is aluminium ontdenkt door Humphry Davy en was toen alleen gebruikt in dure en bijzondere voorwerpen. Tegenwoordig wordt er van alles gemaakt van aluminium bijvoorbeeld: grote aluminium buizen voor in de bouw.

metaal_slider

Roest vast staal is een stuk jonger dan aluminium, deze metaalsoort is namelijk in 1913 voor het eerst gegoten door Harry Brearley. Het is een metaal die zoals de naam al zegt roest vast is, dit betekend dat het bijna bestendig is tegen roest. Dit komt doordat het chrome een laagje chroomoxide vormt om het metaal als het in aanraking komt met zuurstof. Het is een metaal wat zeer handig is in bijvoorbeeld de bouw, Met grote RVS platen kan er veel gemaakt worden en het is een zeer duurzame metaalsoort.

Author: Kees

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.