Plafondplaten, hier moet je rekening mee houden

Plafondplaten worden gebruikt om plafonds, buizen en bekabeling weg te werken. De platen worden aan een rails of stelling bevestigd, waardoor niet meer te zien is wat erachter ligt. Dit is tevens een goede oplossing voor plafonds die niet zo mooi zijn afgewerkt en het ruwe beton goed te zien is. Plafond panelen zijn vooral populair in kantoren en bedrijven, waar vaak de apparatuur en spullen in een voorheen kale ruimte worden gezet. Maar er zijn nog enkele voordelen aan plafondplaten. lees hieronder wat deze zijn.

Snel en kostenefficiënt

De platen zelf worden vrij snel geleverd, omdat ze precies op maat gemaakt worden in de fabriek. Doorgaans worden ze gemaakt op basis van een vrij eenvoudig en standaard ontwerp. Waardoor het fabricatieproces snel gebeurt.

De installatie van de platen gaat op een rap tempo. Wanneer de constructie eenmaal stevig aan de muren en het plafond bevestigd is, is het alleen nog maar een kwestie van de platen erop leggen. Indien nodig worden de platen nog eens extra bevestigd. Al liggen ze in veel gevallen strak in de constructie, zonder enige vorm van extra bevestiging.

De uiteindelijke duur voor de plaatsing van de panelen is vrijwel geheel afhankelijk van de grote van de ruimte. In een grote hal kost het nu eenmaal meer tijd om de panelen te plaatsen dan in een wat kleinere kantoorruimte.

Doordat de plafondplaten efficiënt zijn te maken en te plaatsen, vallen de kosten ook vrij laag uit. De kosten zijn zeker vele malen lager dan wanneer je het plafond opnieuw laat stuken, bedekken of alle kabels in de muren laat wegwerken.

Veelzijdig en handig

Deze platen kunnen in vrijwel elke ruimte gebruikt worden. Wel moet er genoeg hoogte zijn, aangezien de platen een aantal centimeter van het plafond afkomen. Zoals eerder genoemd zijn de platen handig om bijvoorbeeld bekabeling en buizen weg te werken. Dit kan bekabeling zijn voor elektriciteit of internet.

Naast kale platen heb je de mogelijkheid om tiffany lampen op te hangen in de platen. Deze lampen zijn zo gemaakt dat ze perfect in de platen passen, waardoor geen onnodige ruimtes open blijven. Zo blijft je ruimte alsnog mooi verlicht, waar het anders toch aanzienlijk donkerder kan worden.

Kies voor platen in het plafond

Efficiënt, kostenbesparend en gemakkelijk in gebruik. Dit zijn alle redenen waarom jij zal overwegen om platen in het plafond te plaatsen. En dit zijn nu tegelijkertijd de redenen, waarom je het zeker zal moeten doen!

Author: Kees

Share This Post On