Ontdek de 5 redenen waarom jij een dakraam wil plaatsen op je zolder

Een dakraam op zolder plaatsen

Heb je een donkere grote zolder waar je op dit moment niets mee doet? Bekijk je de ruimte elke keer met andere ogen omdat je er graag een nieuwe kamer van wil maken? De donkere zolder tover je om in een prachtige nieuwe verdieping door een dakraam te plaatsen.

Dan valt er voldoende licht naar binnen zodat het niet meer nodig is om een lichtje aan te doen. Dit zal ervoor zorgen dat jij de ruimte voortaan optimaal kan benutten. Wist je al dat er vijf voordelen zijn van een dakraam?

1. Goedkoper dan een dakkapel plaatsen

Natuurlijk blijkt het een flinke investering om je nieuwe dakraam te plaatsen maar het is goed om er bij stil te staan dat het veel goedkoper is dan het plaatsen van een dakkapel. Er zijn namelijk minder materialen en uren nodig om een dakraam te plaatsen als je dit vergelijkt met het laten plaatsen van een dakkapel. Kan je dit zelf maak dan een berekening met de verschillende materialen die er nodig zijn.

2. Vergunning

Het is niet mogelijk om een dakkapel zomaar te plaatsen. Hier moet je namelijk een vergunning voor aanvragen. Dit betekent dat je dus veel tijd en energie moet steken in de administratie van de vergunning. Heb je hier geen tijd en geld voor dan kan je beter een dakraam plaatsen.

3. Meer licht wat binnen valt

Je kan uit verschillende soorten dakramen kiezen. Hoe groot of klein het raam is bepaal je natuurlijk zelf. Door een groot dakraam te laten plaatsen valt er ontzettend veel licht naar binnen. Door dit licht kan je van die donkere zolder eindelijk een slaapkamer of werkkamer maken. Daarnaast heeft het raam ook een ruimtelijk effect op de zolder.

4. Veel sneller

Het grote voordeel van een dakraam ten opzichte van een dakkapel is dat het veel sneller te plaatsen is. Het laten plaatsen van een dakkapel kan een aantal weken in beslag nemen, weken waarbij je in de puin zit. Dit is niet fijn met een druk gezin. Het laten plaatsen van een dakraam is met de juiste professionele hulp in een werkdag gebeurd.

5. Weinig onderhoud

Een dakraam is makkelijk in gebruik. Je hoeft een dakraam niet te onderhouden zoals een dakkapel omdat een dakraam geen wanden heeft. Deze hoeven dus niet geschilderd worden in tegenstelling tot een dakkapel. Daarnaast kan je een dakraam makkelijk schoon houden.

Deze grote voordelen van een dakraam wegen niet op tegen een dakkapel. Nu weet je dus dat het veel goedkoper en sneller is om een dakraam te plaatsen.

Author: Kees

Share This Post On