Onmisbare elektrische gereedschappen voor een doe-het-zelf huis make-over

Zelf je huis renoveren om zo je eigen droomhuis te creëren, kan (geloof het of niet) veelal zonder de hulp van experts gedaan worden. Maar als jij graag geld op reparaties en andere renovatiekosten wilt besparen, dan moet je wel de juiste elektrische gereedschappen bij de hand hebben en weten hoe jij deze allemaal moet gebruiken.

 

We hebben om deze reden een lijst samengesteld met enkele elektrische gereedschappen die essentieel voor een heuse doe-het-zelf huis make-over zijn.

Accuboormachine

 

Een standaard boormachine die je direct in het stopcontact plugt is ideaal om jou te helpen om moeiteloos allerlei gaten in hout, metaal, steen en zelfs keihard beton te boren. Maar een accuboormachine in jouw gereedschapskist hebben is volgens de gereedschappengids online alsook bijzonder handig.

 

Je kunt deze tool immers overal mee naartoe nemen en zo’n accuboormachine zelfs op plaatsen gebruiken waar geen stopcontacten zijn. Het wordt aangedreven door een oplaadbare accu. Het enige wat je hoeft te doen is de accu ervan op te laden en je kunt hem dan op elk moment gebruiken!

Decoupeerzaag

Een decoupeerzaag kan prima gebruikt worden om hout, metaal, plastic en andere materialen te zagen.

Bijvoorbeeld door een opening in het hout van je dak te zagen om zo via een lichtkoepel meer licht in je huis aan te brengen. Dit is een klus die op de huisvoormij.nl website verder omschreven wordt.

 

Er zijn hiervoor verschillende soorten zaagbladen beschikbaar, afhankelijk van het te snijden materiaal. Omdat de zaagbladen die zich in een decoupeerzaag bevinden slank en smal zijn, kunnen ze ideaal gebruikt worden om vormen zoals cirkels in plaatmateriaal te zagen.Decoupeerzagen worden normaal gesproken gebruikt voor het zagen van hout tot maximaal 40 mm dik. En een mogelijke variabele snelheid op het apparaat is een zeer handige functie bij het beginnen of beëindigen van een zaagsnede. Maar let op: omdat het zaagblad kan buigen als er een zijdelingse druk op de zaag uitgeoefend wordt, kan dit een zaagsnede produceren die niet perfect haaks is.

Cirkelzaag

Een cirkelzaag biedt, in plaats van de bovengenoemde decoupeerzaag, een betere zaagsnede. Het is bovendien een veel snellere plus nauwkeurigere oplossing voor het maken van lange en rechte zaagsneden in dik hout.

Dankzij de grote tanden op het zaagblad zal het zagen van planken ook veel sneller met een cirkelzaag gaan dan met een decoupeerzaag. Want die laatste is meer geschikt is voor korte of gebogen zaagpartijen in dunner materiaal.

Verstekzaag

 

Een verstekzaag, soms ook wel een afkortzaag genoemd, is speciaal voor het inkorten gemaakt en het zagen van specifieke hoeken. Dit type zaag is veelal behoorlijk draagbaar en kan in vergelijking met andere elektrische zagen redelijk compact zijn.

Een verstekzaag is in principe een gespecialiseerde cirkelzaag, waarvan de achterkant van de zaag scharnierend op een stuk hout aangebracht kan worden om deze te zagen. Dit levert veelal een nauwkeurige vierkante snede van 90 graden op, iets wat essentieel voor houtbouwwerkzaamheden is. 

Schuurmachine

 

Een schuurmachine is een perfect ontworpen elektrische tool om een ​​aangenaam glad oppervlak te kunnen verkrijgen. Want als jij een DIY project handmatig met schuurpapier of een schuurblok schuurt, dan is de kans bijzonder groot dat je het bewerkte oppervlak niet zo glad krijgt als met een schuurmachine.

 

Een schuurmachine wordt met name gebruikt voor het gladmaken van hout, het verwijderen van verf en het schuren van roest op metaal. Bandschuur- en vlakschuurmachines zijn de belangrijkste soorten. Dit is zeker een tool die je bij iedere doe-het-zelf klus bij de hand zou willen hebben!

 

Nou, dat waren ze dan: de beste elektrische gereedschappen voor al je woningverbetering, huis make-over of andere doe-het-zelf projecten. Nu je weet wat jij precies aan elektrisch gereedschap nodig hebt om jouw huis verder te verfraaien, kunnen we enkel nog zeggen: “kom op doe-het-zelver, maak jezelf nuttig en ga ook iets prachtigs maken!”

Author: Kees

Share This Post On