Nieuwe features van de Prusa i3 MK3

Heb je interesse in een 3d printer? Maar, zie je door de bomen het bos niet meer? Het aanbod is in de laatste jaren gigantisch toegenomen. Steeds meer 3d printers worden op de markt gebracht. Eén van de van meest succesvolle 3d printers heeft recent een opvolger gekregen. We hebben het hierbij over de Prusa i3 MK3. Deze 3d printer is de opvolger van de uiterst populaire Prusa i3 MK2.

 

Zoals de naam het al zegt, is de MK3 de betere variant van de MK2. Waar uit zich dat dan in? In dit artikel nemen wij je mee op een (eerste) kennismaking met deze uiterst goede 3d printer.

 

Veranderingen

De MK3 heeft enkele nieuwe features ten opzichte van de MK2. Wat te denken van de nieuw ingebouwde Nocuta ventilator? Deze ventilator zorgt ervoor dat de 3d printer nóg stiller is.

 

Daarnaast heeft de MK3 variant ook nieuwe sensoren gekregen. Deze sensoren staan in verbinding met de ventilator en hebben één gezamenlijk doel; oververhitting van de nozzle voorkomen.

 

Ook heeft Prusa ervoor gezorgd dat de kans op een mislukte print verder beperkt is. Hoe ze dat gedaan hebben? Door een laser geleide sensor te plaatsen in de 3d printer. Deze sensor heeft het tijdig door als het filament op is. Je kan dit dus tijdig weer vervangen, waardoor je niet het risico op een mislukte print loopt.

 

Ook is het design van de MK3 iets anders ten opzichte van de MK2. Dat heeft met name betrekking op de zogeheten Y-as. Deze Y-as is steviger opgebouwd en daardoor is de printer in zijn totaliteit een stuk steviger. Ook zorgt deze vernieuwde Y-as voor een mooi en strak design.

 

We kunnen stellen dat de MK3 absoluut een grote verbetering is ten opzichte van de, reeds succesvolle, MK2 printer. Prusa heeft goed werk verricht!

 

Author: Kees

Share This Post On