Na het leggen

Als de vloer er eenmaal in ligt kan de vloer na 24 uur betreden worden. Let er wel op dat de gietvloer niet teveel belast wordt, dit mag pas na 48 uur. Water en andere vloerstoffen mogen pas na een week in aanraking komen met de gietvloer. Alleen als u zich aan deze voorschriften houdt kan de kwaliteit van de net gelegde gietvloer gegarandeerd worden.

Schoonhouden

Elke vloersoort wordt vuil, daar ontkomt u met een gietvloer ook niet aan. Het schoonmaken van de vloer is echter heel eenvoudig. Met een emmer water en een dweil krijgt u de vloer weer als nieuw! Hoe vaak u de vloer dient schoon te maken hangt af van de gebruiksintensiteit. In een school zal de gietvloer vaker schoongemaakt moeten worden in vergelijking tot een badkamer van een woonhuis.

Een goede keus

Als u eenmaal voor een gietvloer of vloercoating kiest is de kans groot dat u deze in de gehele woning wilt laten leggen. Dus niet alleen in de woon- en slaapkamers, maar ook in de badkamer en het toilet.  Maar is dat eigenlijk wel mogelijk, een gietvloer in ruimtes waar het vochtig kan zijn? Het antwoord op die vraag is kort maar krachtig, ja! Een gietvloer is namelijk 100% naadloos. Het voordeel hiervan is dat er geen vocht of water door de vloer kan lopen. Ligt er vloerverwarming in uw toilet of badkamer? Geen probleem! Een gietvloer gaat namelijk goed samen met vloerverwarming.

Professioneel laten leggen

Als u besluit een gietvloer in de badkamer of het toilet te leggen kunt u dit uiteraard zelf doen. U kunt ook een specialist zoals Gietvloer Rotterdam inschakelen. Heeft u hier weinig verstand van, dan raden wij u aan om het leggen uit te besteden aan een professionele gietvloer legger. In dat geval weet u zeker dat het leggen op een correcte manier zal gebeuren. Zorg er bij het uitkiezen van een bedrijf voor dat u de referenties natrekt. Zo kunt u nagaan of u met een professioneel bedrijf heeft te maken.

Kies zelf de kleur

Bij het uitkiezen van de gietvloer kunt u zelf bepalen welke kleur deze moet hebben. Het grote voordeel van gietvloeren is dat ze in een grote diversiteit aan kleuren te bestellen zijn. Warme, koud, lichte of donkere kleuren, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Uiteraard bent u niet aan één kleur gebonden. In het toilet kunt u een andere kleur gietvloer laten leggen dan in de badkamer bijvoorbeeld.

Author: Kees

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.