Klassieke villa laten Bouwen

Statig en stijlvol
Een klassieke villa is statig en stijlvol. Het is een gebouw met historie, zelfs als het recent gebouwd is. De architectuur van de klassieke villa is gebaseerd op de bouwstijl van het begin van de vorige eeuw. Een klassieke villa zal nooit uit de mode raken.

Kenmerken van een klassieke villa
Een klassieke villa heeft vele kenmerken. Typerend is de ‘grandeur’ van de woning: het formaat is royaal. De woning is vrijstaand en bovendien in veel opzichten symmetrisch. Dubbele voordeuren kunnen dit effect versterken. En zijn verschillende kenmerken die de villa extra statig maken. Dat kunnen bijvoorbeeld een bordes en een serre zijn. Een villa is vaak omgeven door een wat grotere lap grond. Dat laat voldoende ruimte voor een ruime voortuin die de villa aan de straatzijde er extra aantrekkelijk uit laat zien. In de achtertuin is vaak ruimte voor bijvoorbeeld een zwembad of een groot terras. De klassieke villa is over het algemeen gebouwd van baksteen die ofwel ongeverfd, ofwel wit geverfd is. Binnen in het huis is marmer een veel voorkomende vloerbedekking.

Een klassieke villa laten bouwen
Een klassieke villa laten bouwen heeft vele voordelen. Het combineert de pracht van een klassiek gebouw met het comfort dat nieuwe bouwtechnieken opleveren, zoals isolatie en mogelijk domotica. Wanneer je de woning zelf laat bouwen, heb je enorm veel keuzemogelijkheden. Je kunt het huis volledig aanpassen aan je wensen. Heb je behoefte aan drie badkamers en vijf slaapkamers, of wil je graag een open plan op de begane grond? Welke steen vind je mooi? Wil je graag een rieten dak of niet? Droom je van een veranda? Je kunt een architect uitkiezen die qua stijl bij jou aansluit. Zo zorg je ervoor dat je jouw droomhuis kunt realiseren.

Author: Kees

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.