Je auto weer helemaal strak maken.

Een auto is een investering voor jarenlang plezier. Ondanks dat de auto nog net zo goed werkt als toen je hem had gekocht, aan de buitenkant ga je al snel dingen zien die ervoor zorgen dat de auto er ‘versleten’ uit ziet. Vaak valt het over het algemeen nog wel mee, al helemaal als je erg zuinig omgaat met je auto. Het is echter wel behoorlijk balen als je (nieuwe) auto zijn glans verliest of een kras in de lak krijgt. Lees daarom hier hoe je ervoor kan zorgen dat je auto er opnieuw uit ziet als nieuw.

Begin met een grondige reinigingsbeurt

Klinkt logisch, maar je auto voelt al meteen als nieuw wanneer hij van top tot teen schoongemaakt is. Dus niet alleen voor een paar euro door de wasstraat rijden en de viezigheid er maar deels afhalen, maar pak een emmer en een spons en doe het lekker zelf. Het scheelt ook nog eens geld. Als de buitenkant schoon is, kun je door naar de binnenkant. Haal al het afval en overbodige voorwerpen eruit, stofzuig de boel en ruim het dashboardkastje op. Zorg voor een aangename luchtverfrisser en je auto ziet er weer splinternieuw uit.

Krassen op je lak? Geen zorgen!

Het kan natuurlijk voorkomen dat je per ongeluk tegen een obstakel aan bent gereden, of dat er op een andere manier een beschadiging op de lak van je auto gekomen is. Dit is natuurlijk erg vervelend en het liefst zou je zelfs een nieuwe auto aanschaffen. Er is echter geen reden tot zorgen, het kan opgelost worden. Dat doe je namelijk door de lak van je auto te polijsten. Met een polijstmachine geef je je auto weer een mooie glans, en tegelijkertijd kun je krassen en andere beschadigingen er zo uit poetsen. Ideaal dus om je auto de uitstraling te geven alsof hij net nieuw is.

Toch nog een stapje verder?

Als je auto weer mooi schoon is en de lak glimt als nooit tevoren, kan het nog steeds zo zijn dat je niet klaar bent. De bekleding in je auto bepaalt namelijk ook voor een groot deel hoe de auto eruitziet. Vind je de bekleding niet mooi, of is het erg beschadigd? Laat je auto dan opnieuw bekleden. Of investeer in een paar mooie mini velgen voor op je auto!

 

 

Author: Kees

Share This Post On