Isoleren wordt steeds belangrijker

Door de steeds hoger wordende energieprijzen zijn mensen met 2 dingen bezig. Hoe kan ik zelf energie op wekken en hoe kan zorgen dat ik zo min mogelijk energie verspil.
Een belangrijk onderdeel daarbij is isolatie. Je hebt verschillende soorten isolatie die zullen we in dit artikel bespreken.

Vloerisolatie

Het eerste en belangrijkste wat je moet doen als je op zoek bent naar vloerisolatie, is het bepalen van het type isolatie dat je nodig hebt. De drie meest voorkomende soorten isolatie zijn glasvezel, steenwol en polystyreenschuim.
Glasvezel is het meest voorkomende type vloerisolatie omdat het goedkoop is, maar niet veel isolerende eigenschappen heeft. Steenwol heeft uitstekende isolerende eigenschappen en is duurder dan glasvezel maar goedkoper dan polystyreenschuim. Polystyreenschuim heeft de beste isolerende eigenschappen maar ook de hoogste kostprijs.

Dakisolatie

Er zijn een aantal factoren die de prijs van dakisolatie kunnen beïnvloeden. Het type dakbedekking, de grootte en vorm van het te isoleren gebied en de locatie van het onroerend goed spelen allemaal een rol bij het bepalen van de prijs.
De kostprijs is afhankelijk van vele factoren zoals:
-soort dakbedekking
– grootte en vorm van het te isoleren gebied
-locatie van onroerend goed

Spouwmuurisolatie

De spouwmuurisolatie is een soort isolatie die wordt aangebracht in de ruimte tussen de binnen- en buitenmuren van een gebouw. De spouwmuurisolatie kan gemaakt worden met verschillende soorten materialen, zoals polystyreen, polyurethaan of cellulose.
Spouwmuurisolatie kan zowel voor jouw woning als voor het milieu zeer gunstig zijn. Het zal jouw energierekening verlagen, het zal helpen om jouw huis warmer te houden in de winter en koeler in de zomer. Het vermindert ook het geluid van buiten en van binnenuit.
Het heeft echter ook enkele nadelen: het is duurder dan andere soorten isolatie; het moet worden geïnstalleerd door professionals; en het kan nodig zijn dat je delen van jouw buitenmuren verwijdert voordat je ze installeert.
Spouwmuurisolatie kan zowel voor je als voor het milieu veel voordelen opleveren, maar er zijn ook enkele nadelen:
-Het is duurder dan andere soorten isolatie
-Het moet worden geïnstalleerd door professionals

 

Author: Kees

Share This Post On