Is het nog rendabel om zonnepanelen te plaatsen?

De afgelopen jaren hebben steeds meer Nederlanders de keuze gemaakt om zonnepanelen te plaatsen, waardoor jij misschien de vraag stelt of jij dit ook kan doen. Het is mogelijk voor bijna iedere woning om zonnepanelen te plaatsen, gezien het grote en gevarieerde assortiment aan zonnepanelen. De investering vereist een bedrag van rond de 10000 euro, wat je gelukkig terug kan verdienen over een periode van meerdere jaren. Daarnaast is zonnepanelen subsidie mogelijk. De overheid stimuleert huishoudens om over te stappen op duurzame energie, waardoor een subsidieregeling mogelijk is.

Zonnepanelen opbrengst berekening maken

Het is belangrijk om voorafgaand aan de aankoop een berekening te maken, waardoor je een beeld krijgt van de totale kosten en de mogelijke opbrengst. Dit is mogelijk bij Zonduurzaam, waardoor de aankoop van zonnepanelen echt een investering wordt. Zodra de zonnepanelen geplaatst zijn, kun je gaan werken met een tariefsysteem waarbij je opmeet hoeveel energie je verwerkt. Het is voor de meeste huishoudens rendabel om gebruik te maken van zonnepanelen, aangezien je energie over zult houden. De energierekening zal omlaag gaan en op het overschot aan energie kun je winst maken.

De situatie nu en in de toekomst

Je kunt dit moment als huishouden met zonnepanelen winst maken door gebruik te maken van het zogenaamde salderingsprincipe, waarbij je geld krijgt voor een overschot aan energie. Het bedrijf wil deze verwekte energie namelijk graag hebben. Deze regeling gaat veranderen in 2023 en wordt uiteindelijk vervangen voor een nieuw systeem. Dit heeft te maken met de intentie om huishoudens meer bewust te maken van het stroomgebruik. Hoe meer zelf geproduceerde stroom gebruikt wordt, hoe minder druk op het elektriciteitsnet staat.

Investering in de woning

De kwaliteit van de zonnepanelen gaat de laatste jaren omhoog en de meeste modellen gaan tientallen jaren mee. Hierdoor kun je de aankoop van zonnepanelen echt als een investering in het huis zien, waarbij de marktwaarde omhoog zal gaan. De zonnepanelen blijven hun financiƫle waarde behouden. Op het moment waarop de woning verkocht zal worden, kun je het huis voor meer geld verkopen dan voorheen het geval was. Verder kun je kosten besparen door verschillende bedrijven die zonnepanelen aanbieden te vergelijken met elkaar. Kies uiteraard voor het bedrijf met de beste prijs-kwaliteit verhouding.

Author: Kees

Share This Post On