Is een granitovloer een goede optie voor jou?

Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer en overweeg je ook de granitovloer? Dan is het verstandig dit artikel zorgvuldig door te lezen. Een vloer is een belangrijk onderdeel van je huis, een vloer moet onlosmakelijk verbonden zijn met de rest van je interieur. De juiste vloer uitkiezen is niet makkelijk, er zijn namelijk zoveel vloeren dat je de bomen niet meer door het bos ziet. Dit artikel zal je helpen bij het kiezen van de juiste vloer. Er zijn een aantal dingen erg belangrijk bij het kiezen van de juiste vloer. Deze worden hieronder besproken.

Wat is het handigste voor jullie?

Bij het kiezen van een nieuwe vloer moet je goed nagaan wat praktisch en haalbaar is. Het is bijvoorbeeld volkomen onlogisch om een vloer te bekleden als je jonge kinderen hebt of in verwachting bent van een baby. Je moet er niet aan denken dat deze de bekleding vies maken, dit maak je namelijk niet zomaar schoon. Met kinderen is het veel logischer om laminaat te plaatsen, dit gaat niet snel stuk en je kan het makkelijk schoonmaken. De grote van je ruimte verschilt ook enorm, hoe groter de ruimte hoe duurder de vloer. Een massief eiken vloer door het hele huis plaatsen is ontzettend duur, je zou dan een wisselwerking kunnen maken tussen laminaat en massief eiken hout. Een granito vloer kan ook vrij prijzig zijn, maar heeft wel een prachtige uitstraling. Dit geldt al helemaal als je deze in de keuken plaatst en met een granito aanrechtblad combineert. Denk goed over deze dingen na, dit helpt je al een stuk op weg bij het maken van een keus.

Welk soort materiaal

Er zijn veel verschillende soorten materialen voor vloeren. De volgende stap is dan ook het uitkiezen van het soort materiaal. Een veel gebruikt soort materiaal is hout. Een houten vloer is gemaakt van natuurlijk materiaal, dit geeft een warme en luxe uitstraling. Hout is echter erg duur en moet goed onderhouden worden. Wanneer je een houten vloer goed onderhoudt kan deze echter jaren meegaan. Laminaat is een veel gebruikt soort materiaal voor vloeren. Laminaat is tegenwoordig zo goed ontwikkeld dat je weinig afwijkt van hout. Er zijn veel verschillende soorten laminaat waardoor je ontzettend veel keuze hebt, laminaat kun je dus precies op de rest van jouw interieur afstemmen. Sommige soorten laminaat hebben voelbare structuren zodat het dichter bij echt hout komt. Het is belangrijk goed op de kwaliteit van het laminaat te letten, een dunne vloer kan namelijk erg veel overlast geven.

Een van de duurste maar ook allermooiste soorten vloeren. zijn de gietvloeren. Een granito of terrazzo vloer is ontzettend modern en luxe. Deze kost echter veel geld, dit komt omdat een granito vloer moet worden gemaakt door een specialist. Hier gaan veel arbeidsuren in zitten. Een granito vloer is snel te vinden in huizen uit de jaren 30, deze waren toen der tijd erg in. Amsterdam heeft veel huizen met een granito vloer. Je kunt er ook voor kiezen granito vloertegels aan te leggen, dit scheelt een hoop arbeidskosten! Er zijn dus genoeg mogelijkheden bij het kiezen van vloeren.

Author: Kees

Share This Post On