Hoe werken zonnepanelen?

Tegenwoordig zie je het steeds vaker op daken, zonnepanelen. Een zonnepaneel ook wel een fotovoltaïsch paneel , of kortweg een PV-Paneel, dit is een paneel die zonne-energie omzet in elektriciteit.

Zonnepanelen worden onder andere gebruikt voor Off-grid toepassingen, Ruimtevaart, Netgekoppelde systemen.

Bij Off-grid toepassingen moet je denken aan toepassingen waar geen netstroom voor handen is, of een aggregaat ook geen oplossing biedt. Bijvoorbeeld lichtboeien in de zee, zeiljachten, lantaarnpalen in afgelegen gebieden.

Ruimtevaart spreekt eigenlijk wel voor zich, in de ruimte is namelijk geen andere mogelijkheid om stroom op te wekken. Helaas is het niet mogelijk om verder te reizen dan bestemming zoals Mars, dit komt omdat dan te zon te ver weg staat om nog stroom op te wekken door de zonnepanelen.

Netgekoppelde systemen zullen de bekendste zijn, dit zijn systemen die rechtstreeks aan het lichtnet zijn aangesloten. Dus de stroom die wordt opgewekt zal direct terug worden “teruggestort” op net. Dit monitort dan de leverancier en hoe meer stroom je opwerkt hoe meer geld je terugkrijgt.

Bij het plaatsen van zonnepanelen in uw achtertuin moet je zorgen dat deze stevig en goed zitten verankerd worden in de grond. Dit omdat de zonnepanelen een groot oppervlakte hebben en meestal veel wind vangen. Daarom adviseren wij om ze vast te maken door middel van schroef fundering.

Schroeffunderingen kan je zien als een hele grote paal moet schroefdraad wat de grond in wordt geboord. Dit is een klus wat geen geluidsoverlast veroorzaakt en meestal in een middag is gedaan.

solarsystemen-schroeffunderingen

Author: Kees

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.