Hoe moet ik plinten plaatsen?

Plinten gebruik je om je huis mooi af te werken en eventueel kabels in weg te werken. Al met al onmisbaar als je een nieuwe vloer gaat leggen.

Als je houten of MDF plinten wil gaan monteren zal je deze eerst moeten schilderen. Je begint eerst met de plinten in grondverf te zetten. Zodra deze grondverf droog is schuur je de plinten licht op en breng je de eerste laklaag aan. Misschien denk je nu dat je maar één kant van de plinten hoeft te schilderen omdat de achterkant toch uit het zicht zit. Dit is niet helemaal waar, als je maar één kant schilder is de kans op kromtrekken groter dan als je beide kanten schildert.

Als je de verf goed droog is kan je de linten op maat zagen, dit is het mooist om de hoeken in verstek te zagen maar hier later meer over. Op dit moment boor je ook om de 30cm gaten waarmee je ze straks in de muur kan schroeven. Verzink deze gaten ook zodat schroeven er later niet uit zullen steken.

Om de plinten extra mooi te monteren kan je de buitenhoek, dus waar twee plinten bij elkaar komen, in verstek zagen. Dit moet je doen voordat je de plint aan de muur bevestigd. Dit doe je door beide uiteinden van de plinten in een hoek van 45 graden te zagen. Plaats je deze uiteindelijk op de muur zal je een perfecte hoek van 90 graden hebben.

 

Author: Kees

Share This Post On