Hoe je werkschoenen onderhouden?

Onderhouden is overhouden zeggen ze wel eens, dat geld ook zeker voor je werkschoenen! Als je je schoenen regelmatig onderhoud blijven ze veel langer mooi. Meestal hebben bouwschoenen ook meer te verduren dan normale schoenen, veel uren per dag aan, in de modder en het water en in contact komen met scherpe voorwerpen. De onderstaande tips zorgen er voor dat je werkschoenen langer mee gaan.

Schaf twee paar werkschoenen aan.

Als je meerdere paren werkschoenen heb kan je deze afwisselen. Is één flink nat geworden en vies? Dan kan je deze eerst goed laten drogen en de volgende dag het andere paar aantrekken. Het schoonmaken van schoenen neemt altijd wel even tijd in beslag, dus dan is het ideaal als je de schoenen kan afwisselen.

Zorg dat je schoenen goed droog zijn

Bouwschoenen zijn meestal van leer gemaakt en leer is een natuurproduct. Leer heeft de neiging om vocht op te nemen als je ze niet goed behandeld. Het is belangrijk om de schoenen goed te laten drogen, doe dit niet in de volle zon of voor de verwarming. Hierdoor zal het leer (sneller) uitdrogen en scheuren vertonen. Haal liever de zooltjes en veters uit de schoenen en stop oude kranten in de schoenen. Hierdoor zal het vocht van binnenuit de schoen worden afgevoerd.

Verzorg je schoenen goed.

Zijn je werkschoenen droog en schoon? Vet ze dan in met ledervet of een ander onderhouden middel. Hierdoor zal het leer soepel en vettig blijven en dus ook beter het water afstoten. Ook bestaan er speciale impregnatie middelen om de schoenen nog beter tegen vocht en vuil te beschermen.

 

Author: Kees

Share This Post On