Gietvloer uitleg

Steeds meer winkels, kantoorpanden en woningen beschikken over een gietvloer. Het grootste voordeel van deze vloersoort is de levensduur. Als u een gietvloer laat leggen kunt u er levenslang van profiteren. Geen gezeur met slijtage, naden of beschadigingen. Met andere vloersoorten krijgt u vroeg of laat met één van deze zaken te maken. Een gietvloer is 100% naadloos, strak en comfortabel. Lees alle gietvloer tips om meer te ontdekken. U kunt er zelfs met blote voeten overheen lopen, zonder dat de vloer koud aanvoelt.

Combineren met vloerverwarming

In nieuwe woning wordt tegenwoordig vaak vloerverwarming aangebracht. Gelukkig kunnen gietvloeren perfect gecombineerd worden met vloerverwarming. In de wintermaanden doet de vloerverwarming zijn werk, de gietvloer zal de warmte eenvoudig opnemen. Uw huis wordt hierdoor goed verwarmd. Daarnaast is vloerverwarming i.c.m. een gietvloer zeer comfortabel. Als u ’s ochtends uit bed stapt hoeft u in ieder geval niet bang te zijn voor koude voeten!

Zelf uw kleur bepalen

Gietvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. U kunt dan ook zelf bepalen of u een zwarte, grijze of bruine gietvloer wilt laten aanleggen. Daarnaast is het mogelijk om verschillende kleuren te combineren, zo kunt u kleuren in elkaar laten overlopen. Het voordeel hiervan is dat u een speels effect kunt creëren. Voor bedrijven geldt dat het zelfs mogelijk is om een afbeelding of logo in de gietvloer te laten aanbrengen. Klanten die bij u langskomen zullen dit direct zien, het is dus een ideale eyecatcher!

Waar moet ik op letten met een gietvloer?

Een gietvloer of een vloercoating is een ideale vloersoort, maar er zijn wel een aantal aandachtspunten waar u rekening mee moet houden. Het begint al bij het leggen van de gietvloer. Dit moet vakkundig en onder de juiste omstandigheden gebeuren. Zo dient de ondergrond helemaal vlak te zijn, alleen dan kan een gietvloer volledig naadloos worden aangebracht. Daarnaast is het belangrijk dat de temperatuur op een goed pijl ligt. Een ideale temperatuur ligt tussen de  15 en 25 ⁰C. De luchtvochtigheid mag niet boven de 70% uitkomen. Is het te koud, te warm of ligt de luchtvochtigheid boven de 70%, dan kan dit nadelige gevolgen hebben voor de gietvloer.

Author: Kees

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.