Gereedschap

Gereedschap is een hulpmiddel en wordt gebruikt bij het maken of afbreken van een object. Maar gereedschap kan ook voor meerdere dingen gebruikt worden.

Gereedschap heeft vaak het doel om te helpen bij de bouw of het repareren van iets. Hier spreken we dan over bijvoorbeeld grote zaagbladen of bijvoorbeeld verschillende soorten boren, maar gereedschappen kunnen ook gewoon uw alledaagse huishoudvoorwerpen zijn zoals een mes of een strijkplank.

8

Hoewel mensen dus vaak denken aan werkplaatsgereedschap of handgereedschap, kijkt bijna niemand om naar de andere soorten gereedschappen die mensen en dieren vaak tot soms wel dagelijks helpen. Bij verzorging gebruikt men een scheermes of een borstel, dit valt onder het gereedschap voor zelfverzorging.

Hieronder heb ik een paar van de soorten gereedschap neergezet met bepaalde voorbeelden en uitleg:

  • Tuingereedschap: Dit gereedschap wordt gebruikt om de tuin mooi te houden of te verbouwen. Bladblazers heggenscharen en snoeimessen vallen hieronder.
  • Huishoudelijk gereedschap: Dit is het gereedschap dat gebruikt wordt om het huishouden te bevorderen. Mattenkloppers, bezems en luiwagens zijn voorbeelden van huishoudelijk gereedschap.
  • Naaigereedschap: Dit gereedschap wordt gebruikt voor hulp bij het naaien van textiel. Hier vind u bijvoorbeeld krijt of naalden, maar ook een naaimachine is hier niet te missen.

Gereedschap is dus een algemeen begrip waar veel onder valt, handgereedschap is dus maar een deel van dit begrip.

Author: Kees

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.