Epoxyvloer

Welke soorten Epoxyvloer zijn er?

Epoxyvloeren zijn er in veel soorten, kleuren en kwaliteiten met elk hun eigen toepassing voor zowel commercieel als industrieel gebruik. Daarbij is het ook mogelijk om verschillende soorten epoxy te combineren om tot het gewenste resultaat te komen. Daarbij kan ook worden gedacht aan een vloer die tegemoet komt aan eisen zoals design, look en feel, zodat de nieuwe vloer perfect past bij het interieur en/of werkplek.

Om een beter beeld te krijgen over welke epoxyvloeren er zoal zijn en voor welke toepassing ze worden gebruikt vindt u hieronder een overzicht van de meest gebruikt epoxyvloeren.

Soorten Epoxyvloer.

ï Vlokken epoxyvloer:
De epoxyvloer wordt ingestrooid met vlokken. Met een ruime keuze aan kleuren om uit te kiezen is het mogelijk om de vloer een zodanige uitstraling te geven dat is perfect past in het interieur of werkplek.

ï De eenvoudige epoxyvloer:
Allereerst wordt de bestaande betonvloer geschuurd om te zorgen dat de vloer vlak is en geen verontreinigingen meer bevat die nadelig kunnen zijn voor het hechtingsproces. Daarna wordt de epoxy aangebracht. Simpel en snel.

ï Garagevloer:
Bij een epoxyvloer voor een garage wordt extra nadruk gelegd op de sterkte van de vloer. Sterk in het opvangen van mechanische belasting en bestand tegen de indringing van chemische stoffen.

ï Veiligheidsvloer:
Deze vloer is ontworpen voor industrieel en commercieel gebruik waarbij veiligheid voor werknemers voorop staat. Deze vloer kan worden voorzien van diverse markeringen voor lijnen en gebieden.

ï Stijlvolle epoxyvloer:
Door middel van het mixen en combineren van kleuren, vlokken, belijningen en schaduweffecten kan een vloer worden ontworpen die goed bij de uitstraling van de ruimte past.

ï Cleanroomvloer:
De Epoxyvloer staat bekend als een bijzonder hygiÎnische vloer. Om die reden wordt dit type vloer niet alleen in instellingen gebruikt, maar ook in cleanrooms. Op plaatsen waar hygiÎne belangrijk is wordt vaan een epoxyvloer gebruikt.

Author: Kees

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.