Eigen meubels maken!

Bij klussen hoort niet alleen het verven van de plinten, een nieuwe vloer leggen of het schilderen van de gevel. Zo kan een beetje een handige klusser ook zelf meubelstukken vervaardigen!

Voor meubels staat eiken panelen veelal het mooist. Doordat eikenhout zeer sterk en hard is, zal het lang meegaan. Toch is het hout redelijk eenvoudig te bewerken. De grootste uitdaging van meubelbewerking ligt hem in het op maat zagen van de massieve meubelpanelen. Als hier een fout wordt gemaakt is dit niet terug te draaien en zal er een nieuw paneel besteld moeten worden. Het kan daarom aan geraden worden om dit te laten doen. Er zijn bedrijven die dit hout naar uw wensen exact op maat kunnen zagen. Zo zit u zelf niet met resthout en zijn de handelingen die u nog moet doen de afwerking en het assembleren van de onderdelen.

Let er wel op dat er binnen het eikenhoutsoort nog onderscheid wordt gemaakt. Zo is Europees eiken het ‘traditionele’ soort. Amerikaans eikenhout is in de witte en in de rode variant te krijgen. De Japanse versie heeft een fijne spiegel en is lichter van kleur.

Let ook goed op welke middelen er gebruikt dient te worden om het hout in de beste staat te houden. Zo kan er zo lang mogelijk genoten worden van het nieuwe meubelstuk!

Author: Kees

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.