Een klassieke kamerensuite

Wat is een kamerensuite?

Een kamerensuite, ofwel kamer en suite, is een ruimte waarin de voor- en achterkamer worden verbonden door de suite deuren. Over het algemeen zijn dit schuifdeuren met glazen panelen waarbij de deuren de gehele breedte van de ruimte beslaan. De voorkamer kan op deze manier af worden gesloten van de achterkamer. Vroeger was dit handig: zo kon de voorkamer worden gebruikt voor visite. Dit was dan ook de ruimte waar de mooiste meubels stonden. In de achterkamer werd geleefd. Dit was de feitelijke woonkamer.

 

Een kamerensuite in Belle Epoque stijl

Een kamerensuite in Belle Epoque stijl is een bijzondere variant van de kamer ensuite. Het beslaat het tijdperk tussen circa 1840 en 1925. De kamerensuite in Belle Epoque stijl heeft meerdere prachtige kenmerken. Het is een tijdloze, impossante ruimte waar je met plezier in kunt leven. Als jouw huis geen kamerensuite heeft, is het mogelijk om deze op maat te laten maken. Een Belle Epoque kamerensuite installatie is mogelijk vanaf €10.000.

jaren30_ensuite

 

Kenmerken van de kamerensuite Belle Epoque

Het eerste wat opvalt zijn de profileringen vol detail. Dit worden ook wel bewerkte lijsten genoemd. Deze kun je bewonderen aan de deur- en paneelstijlen, maar ook op de plinten. Typerend voor de Belle Epoque kamerensuite zijn de schuine panelen naast de schuifdeuren. Deze lopen taps naar de deur toe. De panelen zijn bovendien vaak gebost. Gebost houdt in dat rand schuin afgewerkt is: de rand is dunner dan het middenvlak. In de Belle Epoque waren kamers een stuk hoger dan tegenwoordig: tot wel vier meter hoog. Dat had uiteraard ook effect op de deuren van een kamerensuite. Vaak liepen panelen schuin naar beneden vanaf het plafond, waardoor de deuren zo’n drie meter hoog waren. Dit zorgt ervoor dat de deuren zelf een echte eye-catcher zijn.

Author: Kees

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.