Detachering in de bouw

Steeds meer bedrijven in de bouwwereld hebben personeel in dienst via een detacheringsbureau. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van detachering in de bouw.

Wat is detachering?

Detachering is het zoeken naar, en inhuren van personeel via een detacheringsbureau. In tegenstelling tot het inhuren van uitzendkrachten, gaat het bij detachering vaak om een langere periode. In principe zijn de werknemers in dienst van het detacheringsbureau en neemt het bureau ook de werkgeversrisico’s voor zijn rekening.

Voordelen van detachering

Een groot voordeel is dat je niet zelf op zoek hoeft te gaan naar goed opgeleid en gekwalificeerd personeel. Dit scheelt je veel tijd en dus ook veel geld. Het detacheringsbureau bouw komt met een geschikte kandidaat, met wie je dan vervolgens zelf een gesprek kunt voeren. Normaal gesproken hebben de voorgestelde kandidaten de juiste opleiding en ervaring voor jouw vacature.

Een ander groot voordeel is dat je in mindere tijden sneller afscheid kunt nemen van je personeel, en op die manier hoef je niemand te ontslaan. Het kan ook een prima manier zijn om een frisse wind door je bedrijf te laten waaien.

Nadelen van detachering

Een nadeel van detachering kan zijn dat deze werknemers in verhouding een hoog salaris krijgen. Soms wellicht zelfs hoger dan de mensen die vast bij je in dienst zijn. Dat vindt niet iedereen leuk, al wordt er natuurlijk niet altijd over het salaris gesproken door het personeel onderling. Ook kan het zijn dat gedetacheerd personeel minder binding met je bedrijf krijgt, ze weten immers dat ze tijdelijke krachten zijn, ook al gaat het vaak wel om een langere periode.

Detachering in de bouw

In de bouw wordt vaak gebruik gemaakt van detachering. Vaak gaat het om bepaalde bouwprojecten waarvoor tijdelijk extra personeel nodig is. Detachering is dan de ideale oplossing voor veel bedrijven. Je hebt de zekerheid van goed personeel en je loopt weinig risico. Het is bij veel detacheringsbureaus ook mogelijk om zelf een geschikte kandidaat aan te dragen, die dan via het detacheringsbureau voor je aan de slag gaat. Het is een ideale manier om zowel ervaren als onervaren personeel te zoeken. Voor bijvoorbeeld mensen die net hun opleiding hebben afgerond, is detachering een ideale manier om ervaring op te doen in verschillende sectoren.

Tip: recente vacatures in de bouw

Conclusie

Detachering, en dan met name detachering in de bouw, kan een prima manier zijn om aan gekwalificeerd personeel te komen. Het feit dat je mensen per project kun inhuren weegt vaak op tegen de extra kosten die het met zich meebrengt.

Author: Kees

Share This Post On