De voordelen van het zelf isoleren van je dak

Wanneer je je dak wil isoleren, kan je ervoor kiezen om dit te laten doen door een vakman, maar je kunt het klusje natuurlijk zelf ook klaren. Dit heeft namelijk veel voordelen. Wil je weten wat die voordelen precies zijn? Lees dan vooral verder.

Snel

Het eerste voordeel van zelf je handen uit de mouwen steken is dat alles snel kan gebeuren. Dit komt omdat je qua tijd niet afhankelijk bent van iemand anders, maar gewoon zelf aan de slag wil wanneer je zin en tijd hebt. Je hoeft dus geen datum in te plannen en nog weken te wachten totdat de klusjesman eindelijk een gaatje in zijn drukke agenda heeft. Je kunt bij wijze van spreken nu nog naar de bouwmarkt rijden voor isolatiemateriaal en meteen aan de slag met je dakisolatie!

Goedkoop

Daarnaast is het inhuren van een specialist om je woning te isoleren natuurlijk vrij prijzig. Daarom kan je een hoop geld besparen door zelf aan de slag te gaan. Je hoeft dan namelijk de materiaalkosten te betalen en bent daardoor in totaal een stuk goedkoper uit. Hou er echter wel rekening mee dat deze optie niet veel goedkoper is wanneer je geen volle gereedschapskist hebt. Naast het isolatiemateriaal zal je dan ook nog allerlei specialistisch gereedschap aan moeten schaffen, wat de prijs al gauw zal opdrijven.

Nieuwe vaardigheid leren

Ten slotte is het zelf plaatsen van isolatie een geweldige manier om een nieuwe vaardigheid op te doen. Het is zeker een van de minder lastige klussen en dus een goede klus voor beginners om meer ervaring op te doen in de doe-het-zelf wereld. Als je een beginner bent, is het de meest verstandige keuze om je woning te isoleren met een gebruiksvriendelijk isolatiemateriaal, bijvoorbeeld spouwmuurisolatie. Wanneer je eenmaal klaar bent, zul je trots op jezelf zijn!

Author: Kees

Share This Post On