De architect die mijn villa bouwde

Als vijf jarig jochie liep in met mijn moeder door het bos bij ons in de buurt. We liepen over het voetbad en, zoals dat is in een bos, waren we omringd door bomen. Tot de reeks bomen plots ophielden en ik voor het eerst in mijn leven een villa zag. Het was een klassieke villa, misschien al wel een eeuw oud. Met grote ogen stond in naar de villa te kijken, te midden van de vele bomen. De villa en hoger gelegen terras, te midden van een immens grasveld. Met op willekeurige plekken een aantal perkjes. Ik wist toen als zeker: ik wil later mijn eigen villa. Ik was vijf en dat wist ik zeker.

Blijven dromen van de villa

Daar zijn inmiddels veertig jaar overheen gegaan en in de tussentijd kwam ik nog regelmatig in het bos met de klassieke villa. Het maakte niet uit welke leeftijd ik had, telkens was ik weer dat vijfjarige jochie, wanneer ik voor de villa stond. Dromend stond ik te loeren naar de grote woning.

Eigen bedrijf opbouwen

Ik had inmiddels een eigen bedrijf opgebouwd en de zaken ik gingen behoorlijk goed. Ik woonde rijkelijk, mijn huis was een echt thuis en ik had er rustig oud kunnen worden. Maar de droom van het vijfjarige jochie bleef ik mij schuilen. Die villa van mij. Oké misschien was tussen bomen te midden van een immense grasvlakte iets teveel gevraagd, maar een eigen villa op een andere locatie moest toch lukken.

Advies inwinnen bij de hypotheekadviseur

Ik liet mij adviseren door een hypotheekadviseur. Wat waren mijn financiële mogelijkheden? Kon ik dan eindelijk mijn droomvilla realiseren? Na een kort gesprek met mijn hypotheekadviseur wist ik zeker dat ik mijn droomvilla waar mocht maken. Dat betekende dat ik naar de architect kon. Ik vond een architectenbureau in Enschede, waar mij droomvilla gerealiseerd werd.

Het duurde veertig jaar en ik moest er vaak van dromen, maar het lukte toch. Zo zie je, dat dromen uit kunnen komen.

Author: Kees

Share This Post On