De 5 redenen waarom een goedkope dakdekker niet kostenbesparend is.

“Je krijgt waar je voor betaalt.” Dat is wat ze zeggen. Echter, klopt het niet helemaal. Hetzelfde geldt voor dakdekkers.

1. Wat je tegenkomt…

Je wilt iemand die daadwerkelijk op een dak heeft gestaan als je iemand zoekt om jouw dak te repareren of te vervangen. Te veel “dakdekkers” leggen zo’n beetje alles op hun dak:

 • Opruimen
 • Garagedeuren
 • Ramen vervangen
 • Dekken en veranda’s
 • Terrassen en metselwerk
 • Schuren en bijgebouwen

Sommige van deze “dakdekkers” zullen met plezier jouw badkamer renoveren, de recreatieruimte schilderen, en zelfs het dak vervangen als je ze inhuurt. Het zijn geen dakdekkers, dus ze zullen je op de lange duur geld kosten.

Het inhuren van de goedkoopste dakdekker die geen fysiek adres heeft, kan een ander probleem zijn. Deze zwerver kan uw wooncomplex doorzoeken en u een snelle dakvervanging aanbieden of een “unieke kans” voor “ongebruikte” dakspanen, aldus een huiseigenaar. De prijzen kunnen verrassend laag zijn. Je probeert de dakdekker de volgende week terug te bellen (ploeg heeft iets over het hoofd gezien; dak lekt; gootstuk ontbreekt), maar je krijgt hem niet te pakken.

In beide situaties zal de “dakdekker” die geen dakdekker is of de dakdekker die verdwijnt u een exorbitante prijs laten betalen voor een “goedkoop” dak. Eenvoudig gezegd:

 • Slechte dakdekkers kosten meer geld dan goede dakdekkers.

2. Set it and forget it

“Stel het in en vergeet het”, zegt Popeil, of u nu een stukadoor of een dakdekker inhuurt. Kies een bekwame specialist en ga verder met jouw leven:

 • Komt de dakdekker langs?
 • Zullen de dakdekkers weten wat ze doen?
 • Worden de juiste dakbedekkingsmaterialen aangelegd?
 • Zal de dakbedekkingsgarantie van kracht zijn?

Wanneer je kiest voor een gerenommeerd, plaatselijk dakdekkersbedrijf met een fysiek adres en een reputatie om hoog te houden, hoef je nooit aan hun werk te twijfelen.

3. Is er geen probleem met de regen?

Als je het hebt over een goedkope dakdekker, kan je dan hetzelfde zeggen over een dak dat is aangelegd door de goedkoopste dakdekker die er is? Het primaire doel van een goedkope dakdekker is het simpelweg afwerken van de zichtbare gedeelte van een nieuw dak. Maar, zoals bij elk ander systeem, zijn er vele onderling afhankelijke elementen binnen het aanleggen van een dak.

Een bekwame dakdekker kan een dak plaatsen vanaf de beplanking tot aan de onderlaag en zelfs de ventilatie. Een professionele dakwerker zal altijd werk van hoge kwaliteit leveren, of het nu gaat om dakspanen, dakpannen, metaal of lage hellende daken. Zij zorgen ervoor dat elk gebruikt materiaal van de beste kwaliteit is.

Een goedkope dakdekker kan het oude dak verwijderen en vervolgens dagenlang verdwijnen, waardoor jouw eigendommen worden blootgesteld aan het weer, wat niet buiten gehouden kan worden.

4. Wat kost het eigenlijk?

Wanneer u een goedkope dakdekker kiest op basis van de lage aanloopkosten, riskeer je jouw huis en al jouw bezittingen in gevaar te brengen. Hoeveel zou je bereid zijn uit te geven voor zo’n gok? Een goedkope dakdekker kan je aan groot gevaar blootstellen:

 • Slechte installatie kan waterinfiltratie betekenen
 • Ongelijkmatige installatie van grind maakt jouw huis een doorn in het oog
 • Onjuiste tegeltoepassing kan leiden tot verbrijzelde tegels

5. Dat is niet alles

Een goedkope dakdekker zou weinig oog hebben voor de veiligheid van zijn of haar ploeg. Zo’n bedrijf heeft misschien geen vergunning.

Stel dat de goedkoopste dakdekker een team van beginnelingen inhuurt. Bedenk dan wat er zou gebeuren als een van de werknemers uitglijdt en van jouw huis met twee verdiepingen valt. Als de goedkope dakdekker niet is verzekerd, kan die werknemer een rechtszaak tegen jou, de huiseigenaar, aanspannen. Dat goedkope dak kan jou uiteindelijk veel geld kosten!

Wanneer jouw huis in Rotterdam een paar dagen wordt gebruikt voor de bouw, kunnen er dingen beschadigd raken.

 • De buitenunit van de airconditioning
 • Planten en bomen
 • Laat gevaarlijk metaalafval achter, inclusief spijkers, scherven en nietjes voor zwaar gebruik

Het onderscheid tussen een onervaren dakdekker en een professionele dakdekker is wie verantwoordelijk is voor de reparatie. Onprofessionele teams zullen je met de schade laten zitten. Professionele ploegen streven naar een zo groot mogelijke restauratie; mocht er schade ontstaan, dan zullen zij die herstellen.

Daken die door onervaren dakdekkers zijn aangelegd, gaan lang niet zo lang mee, dus je zult jouw dak veel eerder moeten vervangen dan wanneer een professionele dakdekker de installatie had gedaan. Als gevolg hiervan kan het zijn dat je in plaats van één dak over 20 jaar voor twee daken moet betalen.

De dakdekker in Rotterdam waar je op kunt rekenen

Laat jouw grootste dakbedekkingservaring niet bederven, maar neem contact op mett een erkende dakdekker. Kies een Dakdekker Rotterdam met duidelijke communicatie, geen kostenramingen, en een uitgebreide reeks van dakreparatie diensten geleverd met eerlijkheid.

Author: Kees

Share This Post On