De 5 belangrijk gereedschappen van een loodgieter

Een goede loodgieter kan je een hoop geld besparen als hij zijn werk goed doet. Toch willen mensen het vaak eerst zelf proberen, om kosten te besparen. Tegenwoordig kun je alles vinden op internet om informatie te vinden hoe je een probleem oplost. Je kunt met een handige filmpje die je op YouTube kan bekijken hoe een vakman het probleem oplost. Vaak ziet het er makkelijk uit en denk je zelf het ook even te kunnen fiksen. Maar dan kom je er ineens achter dat je beschikt over twee linkerhanden of dat je niet de juiste gereedschappen hebt. Dan maar gereedschappen halen bij een bouwmarkt.

Zelf gereedschap kopen

Je komt al gauw achter in een bouwmarkt dat gereedschappen niet bepaald goedkoop zijn. Zeker als je gereedschap hebt wat vrij specifiek is omdat je net weer een speciale schroef hebt. Moet je dan enkele tientallen of zelfs honderden euro’s gaan besteden aan gereedschappen voor een keer? Daarna gebruik je gereedschap nooit meer en is het erg zonde van je geld. Misschien dan maar even lenen bij iemand die je kent. Soms kan het eigenlijk veel goedkoper zijn om gewoon het over te laten aan een loodgieter die zijn vak goed kent.

Hoe kies ik een goede loodgieter?

Op internet is een loodgieter makkelijk te vinden. Je typt in Google “Loodgieter Zoetermeer” en je krijgt gelijk een aantal opties te zien. Maar ja welke ga je dan kiezen waarop moet je keuze gaan maken. Wie de mooiste website heeft? Wil niet betekenen dat het ook de beste loodgieter is. Je kunt op zoek gaan naar reviews om uit te zoeken wat voor ervaring andere klanten hebben gekregen van hun loodgieter. Een belangrijkste advies wat er word geven is zoek een loodgieter die altijd druk heeft. Dan betekent het dat veel mensen tevreden zijn over zijn werk. Vraag ook altijd binnen je eigen netwerk of hun een goede ervaring hebben met een bepaalde loodgieter. Wanneer je er een hebt gevonden vraag altijd van te voren wat ongeveer de kosten gaan worden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Toch zelf proberen

Besluit je toch om het zelf te gaan doen. Zorg dat wel voor de juiste gereedschap. Zonder juiste gereedschap ben je niks. Je loopt dan alleen maar achter de feiten aan. Denk aan de volgende gereedschappen:
– Verstelbare Waterpomptang
– Loodvormklopper
– Moersleutels
– Doppen
– Schietlood met koord

Author: Kees

Share This Post On