Bouwlampen, je kunt als klusser niet zonder

Tegenwoordig klussen we zelf heel wat af. Waar we jaren geleden vrij gemakkelijk waren in het inschakelen van een aannemer of klusbedrijf, doen we het tegenwoordig liever allemaal zelf. Zijn we dan handiger geworden dan jaren geleden? Hoewel dit lastig te bewijzen zal zijn zit hier misschien toch wel enige kern van waarheid in. Er is immers de laatste jaren, en tot op de dag van vandaag, nogal wat aandacht voor de doe het zelver. Verschillende omroepen zenden klusprogramma’s uit en deze laten zien dat het zelf klussen vaak een stuk eenvoudiger is dan we gedacht hadden. Ook hebben de bouwmarkten een professionaliteitsslag gemaakt. Bouwmarkten hebben geïnvesteerd in de kwaliteit van het personeel. Het zijn niet langer de mensen die je alleen aanwijzen waar je iets kunt vinden. Je kunt nu ook bij hen terecht voor vragen en advies. Uiteraard wel tot op zekere hoogte. Klussen zonder deugdelijk materiaal is onbegonnen werk. Zorg er dan ook altijd voor dat dit tiptop in orde is. We hebben helaas maar 24 uur in een dag en dat is wel eens wat weinig. Hierdoor klussen we ’s avonds vaak lekker nog een paar uurtjes door. Je kunt dan niet zonder goede verlichting en daarom mag een goede bouwlamp van bouwlamp-verkoper niet ontbreken bij jouw klusspullen.

 

bouwlamp-verkoper

 

Bouwlampen, voor veilig werken

Bouwlampen zijn dienen een tweeledig doel. Bouwlampen moeten jou van voldoende licht voorzien, zodat je kunt zien wat je doet. Maar een tweede belangrijke doel van bouwlampen is het bieden van veiligheid. Door de werkplek te verlichten met een bouwlamp kun je namelijk de gehele werkplek overzien en niet alleen het gedeelte waar jij aan de slag bent. Dit is wel zo veilig, want een plek waar geklust wordt, daar wil nog wel eens wat rondslingeren. Denk maar eens aan planken met spijkers erdoor heen die op de vloer liggen, gaten in de vloer of het plafond, water, laaghangende kabels of snoeren en ga zo maar door. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dit “hoekje” wordt door een bouwlamp zo klein mogelijk gemaakt en hierdoor kun je veilig werken.

 

Verschillende typen bouwlampen

De ene bouwlamp is de andere bouwlamp niet. Je hebt dan ook een enorme keus in bouwlampen. Zo zijn er bouwlampen die op een statief staan die je vrijwel overal kunt neerzetten. Je kunt echter ook een bouwlamp kopen die je door middel van een band op je hoofd bevestigt. Verder zijn er nog de bouwlampen die ook wel bekend staan als zogenaamde “looplampen”. Deze laatste zijn vaak voorzien van een haak waardoor je deze gemakkelijk ook ergens aan kunt ophangen.

 

Een tweede onderscheid in bouwlampen is te maken middels het type verlichting. Grofweg onderscheiden we drie typen verlichting als het gaat om bouwlampen, namelijk: halogeen, spaar -en LED bouwlampen. Met name deze LED bouwlampen worden veel aangeschaft. Een LED bouwlamp geeft niet alleen veel en helder licht, maar een LED bouwlamp is ook nog zuinig qua energieverbruik. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de halogeen bouwlamp. LED verlichting staat ook bekend om zijn lange levensduur en ook dat is voor veel mensen een reden om juist dit type bouwlamp te kopen.

 

Eisen bouwlamp

Uiteraard stel je hoge eisen aan een bouwlamp. Maar dit doe jij niet alleen, want ook qua wet -en regelgeving moet een bouwlamp aan strenge normen en eisen voldoen. Denk hierbij maar eens aan het gebruik van bouwlampen buitenshuis of in vochtige ruimten. Je begrijpt dat deze bouwlampen aan andere eisen moet voldoen dan de bouwlamp die je alleen binnen en in droge ruimten gebruikt. Net zoals veel ander klusgereedschap koop je jouw klusverlichting natuurlijk gewoon online. Je hebt hier immers de meeste keuze tegen de meest voordelige prijzen. En je hebt jouw bestelling ook nog eens snel in huis, waardoor je tijd bespaart. En die tijd? Tsja, die besteedt je natuurlijk aan klussen!

Author: Kees

Share This Post On