Belangrijke tips voor het kopen van een dakkapel

Wanneer je een extra ruimte nodig hebt, omdat er een gezinsuitbreiding op komst is of er een extra studeer- of slaapkamer gewenst is, dan kun je eerst de mogelijkheden bekijken die daarvoor in aanmerking komen. Wanneer je een tuin hebt die het mogelijk maakt om uit te bouwen, dan zou je dat eerst kunnen bekijken. Je komt er dan als snel achter dat daar veel bij komt kijken en dat de kosten vrij hoog zijn. Om een extra ruimte te creëren, is het plaatsen van een dakkapel in Breda de beste oplossing. Je moet daarvoor wel eerst toestemming bij de gemeente vragen, maar die zullen geen bezwaar hebben als je het dakkapel, maar aan de achterzijde plaatst.

Hoe ga je te werk voor het plaatsen van een dakkapel?

Omdat er veel verschillende soorten dakkapellen zijn, is het belangrijk dat je vooraf gaat kijken in een showroom. Je kunt er bijvoorbeeld een nemen met een dak dat meeloopt met het bestaande dak of een met een horizontaal dak. Met een meelopend dak is mooi, omdat je daar ook dezelfde pannen voor kunt gebruiken, maar je verliest er wel ruimte mee. Je moet bepalen hoe groot je dakkapel kan worden. Er moet rekening worden gehouden met de dakspanten. Hoe groter de dakkapel wordt, hoe meer ruimte je op de zolder creëert. Ook is het belangrijk dat je in ogenschouw neemt dat hoe groter het dakkapel wordt, hoe duurder het is.

De ramen en het materiaal

Wanneer je de grootte van je dakkapel weet dat je wilt laten bouwen, moet je je afvragen hoeveel ramen je wilt hebben. Omdat je ook met regelmaat de boven ruimte wilt luchten, moet er ook minimaal één raam open kunnen. Ramen die open gemaakt kunnen worden, zijn duurder in aanschaf dan een vast raam. Je zou een dakkapel van hout kunnen laten opbouwen door een aannemer of een van kunststof. Je moet, als je er een van hout neemt, de dakkapel met regelmaat laten schilderen. Omdat het op grotere hoogte is, moet je daar een schilder voor laten komen wat ook extra kosten met zich meebrengt. Moeten de ramen van enkel of meervoudig glas worden voorzien. Dat zijn allemaal zaken die je vooraf moet weten. Wanneer het dakkapel geplaats is door de aannemer, die je hebt ingehuurd, zal deze ook de binnenzijde afwerken. Laat bij alles wat je laat doen vastleggen in een offerte.

Een prefab dakkapel

Wanneer je snel klaar wilt zijn met het plaatsen van de dakkapel, kun je een prefab dakkapel nemen. Een prefab dakkapel wordt helemaal kant-en-klaar in een fabriek gemaakt. Wanneer de datum van afleveren bekend is, zal de aannemer de opening op het dak vrijmaken. Een kraan zal de prefab dakkapel op het dak plaatsen. De aannemer zal, zodra het prefab dakkapel geplaatst is eerst de buitenzijde afwerken en vervolgens de binnenzijde. Door een kunststof dakkapel te nemen doe je aan duurzaamheid waarbij ook het onderhoud gering is.

Bron: Aannemerspot.nl

Author: Kees

Share This Post On