5 tips om sneller jouw droomhuis te vinden

Wie wil er niet een droomhuis in zijn of haar bezit hebben. Ben jij ook op zoek naar een nieuwe woning, of houd je continu de markt in de gaten om er snel bij te zijn? Dan hebben wij 5 tips op een rij om sneller dat droomhuis te vinden waar je naar op zoek bent.

Maak een plan voor het zoeken

Net zoals je plannen maakt om je werk goed uit te voeren, kun je voor jezelf ook een plan maken voor hoe je gaat zoeken naar jouw woning. Schrijf dit voor jezelf uit. Ga je bijvoorbeeld veel makelaar contacteren, ga je voornamelijk online zoeken of heb je andere manieren? Door een plan te maken kun je veel gerichter zoeken!

Pak het gestructureerd aan

Het plan dat je maakt kun je gestructureerd uitvoeren. Of je ervoor kiest om makelaars te contacteren of veel zelf online te gaan zoeken. Je kunt bijvoorbeeld een excel sheet maken waarin je de makelaars of websites plaatst met de beschikbare woning. Maak een kolom of je interesse hebt en wat de status is met betrekking tot het benaderen van de woningen.

Netwerken blijft ontzettend belangrijk

Nu we alles vanuit huis doen achter de laptop verliezen we soms uit het oog dat het ook heel belangrijk is om te netwerken. Je zult niet de enige en zeker niet de eerste zijn bij een droomwoning die op Funda wordt geplaatst. Veel mensen zullen deze woning zien. Vaak kun je echter via de juiste contacten op de hoogte worden gebracht van een nieuwe koopwoning die misschien nog helemaal niet eens online staat. Vergeet dus niet om met mensen in contact te blijven.

Wees flexibel en kijk verder

Het is belangrijk om te weten wat je wilt en daar gericht naar op zoek te gaan. Maar wanneer je niet iets kan vinden wat daar direct bij aansluit dan kan het ook belangrijk om flexibel te zijn en wat verder te zoeken. Ben jij op zoek naar een woning in Den Haag, maar is het lastig om hier iets te vinden binnen jouw budget en dat groot genoeg is? Dan kun je ook verder kijken naar de omgeving om Den Haag heen, zoals in bijvoorbeeld Rijswijk. Rijswijk kent een interessante woningmarkt en hier woon je voor minder geld al snel een stuk groter dan in een stad al Den Haag.

Voorbereid naar bezichtigingen

De onderhandelingen met de verkoper beginnen vaak al bij het eerste contact. Zij kunnen een idee krijgen van hoe graag jij de woning wilt en ook of zij aan jou verkopen of aan iemand anders. Wees hier vanaf het begin al direct erg bewust van, zodat je hier vroeg op kunt anticiperen.

Author: Kees

Share This Post On